اطلاعات عمومی

علت ایجاد منگوله تناسلی چیست؟

شکل اسکین تگ تناسلی در مردان و تفاوت آن با زگیل تناسلیمنگوله تناسلی، زائده ای کوچک و غیرسرطانی ای است که وقتی پوست روی خود ساییده می‌شود، ایجاد می‌ شود. آن ها معمولاً نیازی به درمان ندارند اما اگر ظاهرشان برای فرد آزاردهنده باشد، می تواند با عمل، این منگوله ها را از بین ببرد. در این زمینه بهتر است از یک پزشک کمک گرفت و از انجام خوددرمانی اجتناب کرد.

منگوله های تناسلی، زائده های کوچک و غیرسرطانی اند که تقریباً هم رنگ پوست بوده و اغلب به شکل دسته ای از بافت پوست هستند که از یک ساقه ی کوچک بیرون زده اند. این زائده ‌ها گاهی ممکن است رنگ تیره‌ ای داشته باشند و شبیه یک خال برجسته به نظر برسند. اندازه ی اکثر منگوله های تناسلی بین ۱ تا ۵ میلی ‌متر است اما بعضی از آن ها می‌توانند تا چند سانتی ‌متر نیز رشد کنند.

منگوله تناسلی چه تأثیری روی بدن می گذارد؟

منگوله های پوستی روی بدن اثری نمی گذارند اما می توانند ظاهر ناخوشایندی داشته باشند. وجود منگوله های پوستی روی قسمت هایی مانند صورت و گردن ممکن است افراد را نسبت به وضع ظاهری خود معذب کند. برای از بین بردن این زائده ها می توان از یک پزشک کمک گرفت.

خواندن این مطلب نیز به شما پیشنهاد می شود:
از سیر تا پیاز فشار خون بالا

نکته مهم: در بعضی موارد، زائده ی پوستی شبیه به منگوله تناسلی ممکن است چیز دیگری مانند زگیل، بیماری پوستی یا سرطان پوست باشد. بهتر است شخص برای گرفتن تشخیص دقیق، به متخصص پوست یا پزشک باتجربه مراجعه کند.

علت ایجاد منگوله تناسلی چیست؟

منگوله های تناسلی زمانی ایجاد می شوند که بدن، سلول هایی اضافی را در لایه های بالایی پوست تولید کند. این سلول ها در چین های پوست و قسمت هایی که حرکت طبیعی باعث می شود پوست به خود ساییده شود، شکل می گیرند. آکروکوردون ها اغلب در این نواحی رشد می کنند:

  • زیر بغل
  • پلک ها
  • ران و کشاله ی ران
  • گردن
  • زیر سینه ها
  • اندام های تناسلی.

چه کسانی بیشتر به منگوله تناسلی دچار می شوند؟

احتمال ایجاد منگوله های تناسلی با بالا رفتن سن افزایش می یابد. همچنین، افراد با داشتن موارد زیر، بیشتر در معرض خطر ابتلا قرار خواهند داشت:

  • داشتن سابقه ی خانوادگی در ابتلا به منگوله تناسلی
  • داشتن بیماری ها و مشکلات سلامتی مانند دیابت، چاقی یا اختلالات پوستی از جمله سندروم برت هاگ دوب
  • تجربه ی میزان بالایی از عوامل رشد (عوامل ارثی یا هورمونی و تغذیه ای که عدم وجودشان از رشد طبیعی جلوگیری می کند) که ممکن است در دوران بارداری رخ دهد.

علائم منگوله تناسلی چیست؟

منگوله های تناسلی معمولاً علائم و نشانه ای ندارند. در بعضی موارد، اصطکاک ناشی از مالش منگوله تناسلی به پوست، لباس یا زیورآلات می‌ تواند مایه ی رنج و درد یا باعث خونریزی شود.

خواندن این مطلب نیز به شما پیشنهاد می شود:
عوامل پرخطر سرطان کیسه صفرا

منگوله تناسلی چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشکان عموماً بعد از یک ارزیابی کوتاه، منگوله های تناسلی را تشخیص می دهند. سابقه ی پزشکی شخص تأثیر بسیاری روی میزان خطر ابتلا به منگوله تناسلی دارد؛ از همین رو، پزشک سوال هایی در این زمینه از مراجعه کننده ی خود خواهد پرسید. در آخر نیز با معاینه ی زائده ها می تواند تشخیص دهد که آن ها منگوله تناسلی هستند یا بیماری و مشکلات دیگر.

درمان منگوله تناسلی

در صورتی که منگوله تناسلی به خاطر ظاهر و درد خود، شخص را اذیت نکند احتمالاً نیازی به درمان هم نخواهد داشت. در واقع، بیشتر منگوله های تناسلی نیازی به درمان ندارند. حتی بعضی از آن ها ممکن است خود به خود از بین بروند. در صورت وجود شرایط زیر، بهتر است در مورد عمل برداشتن منگوله های تناسلی با پزشک خود مشورت نمود:

  • منگوله های تناسلی تحریک می شوند یا به راحتی خونریزی می کنند.
  • ظاهر آن ها برای شخص آزاردهنده است.

آیا محصولات خانگی درمان منگوله تناسلی بی خطر هستند؟

بسیاری از محصولات داروخانه ای بدون نسخه برای رفع منگوله های تناسلی موجود هستند. اما درمان های خانگی عاری از خطر نخواهند بود. این درمان ها با خطر عوارض بیشتری همراه هستند که عبارتند از:

  • ایجاد اسکار و جای زخم
  • خونریزی بیش از اندازه
  • عفونت
  • برداشتن ناقص منگوله تناسلی؛ که امکان عود کردن آن را بیشتر خواهد کرد.
  • استفاده ی نادرست از روش درمانی از بین بردن منگوله تناسلی روی چیزی که منگوله نیست و برای مثال ممکن است سرطان پوست باشد.
  • آسیب زدن به پوست سالم مجاور آن

آزمایشگاه تخصصی پاتوبیولوژی کوثر، مفتخر به اخذ ایزو 15189، ایزو 10002 و ایزو 9001 اتحادیه اروپا، تحت نظر دکتر علی آیت اللهی، متخصص پاتولوژی آناتومیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف، در زمینه های پاتولوژی، ژنتیک و بالینی را تحت پوشش قرار می دهد. (طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان) همچنین مشاوره ژنتیک به صورت رایگان در این مرکز توسط متخصصین ارائه می گردد.

آدرس: مشهد –وکیل آباد – بلوار کوثر – بین کوثر 2 و 4 – ساختمان پزشکان فارابی – طبقه منفی یک شماره تماس: 051-38840404 و 051-38820202 و 09028840404

 

آزمایشگاه تخصصی کوثر با برخورداری از تجهیزات و پرسنل مجرب ، قادر به انجام خدمات نمونه گیری در منزل  در مشهد می باشد.

خواندن این مطلب نیز به شما پیشنهاد می شود:
نقش ویتامین D در بیماری کووید ۱۹
نمایش بیشتر

دکتر علی آیت اللهی

گاهی خدا می خواهد با دست تو دست دیگر بندگانش را بگیرد. وقتی دستی را به یاری می گیری، بدان که دست دیگرت در دست خداست... با آرزوی سلامتی روز افزون برای تمامی هم میهنان عزیزم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + سیزده =

دکمه بازگشت به بالا