آزمایش ادرار

آزمایش های لازم برای تشخیص سنگ کلیه

در صورت داشتن علائمی همچون درد شدید در نواحی شکم و پهلوها بهتر است برای تشخیص سنگ کلیه به پزشک مراجعه نمایید. انجام یک معاینه ساده پزشکی و آزمایش می تواند به تشخیص سنگ کلیه کمک نماید. در برخی موارد بعضی از بیماران درد بسیاری دارند که در این زمان به اورژانس مراجعه می کنند.

علاوه بر اینکه بیمار باید تحت مراقبت باشد، بایستی تعدادی آزمایش ادرار، تصویربرداری و آزمایش خون انجام دهند. اما آزمایش های که برای تشخیص سنگ کلیه لازم و ضروری است عبارت است از:

تصویربرداری در تشخیص سنگ کلیه

روش های تصویربرداری بسیاری برای تشخیص سنگ کلیه وجود دارد که عبارت است از: سی تی اسکن و سونوگرافی می باشد. به طور معمول تشخیص سنگ کلیه با معاینه پزشکی و تست های تصویربرداری میسر خواهد بود.

تشخیص سنگ کلیه با آزمایش ادرار

یکی از روش های تشخیص بیماری سنگ کلیه انجام آزمایش ادرار است. در واقع آزمایش ادرار جهت بررسی علت ابتلا به این بیماری و نحوه رشد سنگ کلیه انجام می شود. طبق تحقیقات انجام شده افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند پس از گذشته ده سال مجدد درگیر این بیماری می شوند و انجام این آزمایشات کمک می کند تا در جهت پیشگیری از ابتلا به سنگ های بعدی اقدام شود.

در این زمان بایستی بررسی شود تا بیمار به عفونت ادراری مبتلا است یا خیر، زیرا در صورتی که ادرار در پشت سنگ در حالب گیر کرده باشد این امر موجب بروز عفونت می شود که عفونت همراه با سنگ کلیه خطرناک است و بایستی طی انجام آزمایشات امر نیز مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.

خواندن این مطلب نیز به شما پیشنهاد می شود:
سرطان تیروئید؛ علت، علائم، تشخیص و درمان سرطان تیروئید

تست ph ادرار

یکی دیگر از روش های تشخیصی تجزیه ادرار می باشد که از این طریق می توان میزان اسیدی بودن آن را تشخیص داد. با انجام این آزمایش می توان نوع سنگ را تشخیص داده و در صورتی که میزان PH بالا باشد نشان دهنده میزان زیادی سنگ استرووایت و PH پایین نشان دهنده اسید اوریک می باشد.

تجزیه میکروسکوپی ادرار

طی انجام این آزمایش، ادرار زیر میکروسکوپ مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد. در واقع بررسی ادرار زیر میکروسکوپ به تشخیص کریستال های ساخته شده از مواد معدنی و به تشخیص نشانه های عفونت یا خون کمک می نماید.

جمع آوری ادرار 24 ساعته

در صورتی که پزشک دستور جمع آوری ادرار 24 ساعته را دهد، بیمار بایستی طی 24 ساعت ادرار خود را طبق دستور پزشک جمع آوری کرده و در دو روز متوالی، دو نمونه تست انجام دهد.

در واقع این نوع تست به تشخیص بهتر به پزشک کمک می نماید و جهت بررسی میزان منیزیم معدنی، کلسیم، اگزالات و اسید اوریک در سنگ انجام می شود.

تشخیص سنگ کلیه با آزمایش خون

در کنار آزمایشات نامبرده انجام آزمایش خون می تواند به تشخیص سنگ کلیه کمک کرده تا علت تشکیل و خطرات احتمالی ناشی از سنگ کلیه به دست آید.

در واقع با انجام آزمایش خون می توان وضعیت اصلی، نشانه های آنمی، عفونت، عملکرد کلیه و میزان الکترولیت را مورد بررسی و ارزیابی قرار داد.

آزمایشگاه تخصصی پاتوبیولوژی کوثر، مفتخر به اخذ ایزو 15189، ایزو 10002 و ایزو 9001 اتحادیه اروپا، تحت نظر دکتر علی آیت اللهی، متخصص پاتولوژی آناتومیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف، در زمینه های پاتولوژی، ژنتیک و بالینی را تحت پوشش قرار می دهد. (طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان) همچنین مشاوره ژنتیک به صورت رایگان در این مرکز توسط متخصصین ارائه می گردد.

آدرس: مشهد –وکیل آباد – بلوار کوثر – بین کوثر 2 و 4 – ساختمان پزشکان فارابی – طبقه منفی یک شماره تماس: 051-38840404 و 051-38820202 و 09028840404

 

 

آزمایشگاه تخصصی کوثر با برخورداری از تجهیزات و پرسنل مجرب ، قادر به انجام خدمات نمونه گیری در منزل  در مشهد می باشد.

 

 

نمایش بیشتر

dr.Ali Ayatollahi

گاهی خدا می خواهد با دست تو دست دیگر بندگانش را بگیرد. وقتی دستی را به یاری می گیری، بدان که دست دیگرت در دست خداست... با آرزوی سلامتی روز افزون برای تمامی هم میهنان عزیزم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + 7 =

دکمه بازگشت به بالا