اخبار

آزمایش خون برای پیش بینی سرطان سینه

محققان علوم پزشکی در دانشگاه ناتینگهام انگلیس اعلام کردند با استفاده از نوعی تست ساده خونی و اندازه گیری نوعی پادتن در بدن، می‌توان سرطان سینه را در مراحل اولیه تشخیص داد.
سرطان سینه ممکن است به مدت پنج سال در حال رشد و نمو باشد، ولی هیچ علامتی بروز ندهد، اما با آزمایش جدید می‌توان در این مرحله نیز سرطان را تشخیص داد. این آزمایش بر اساس بررسی پاسخ ایمنی بدن در برابر موادی باشد که سلول‌های سرطانی آن‌ها را می‌سازند.
بر اساس مطالعه‌ای که نتایج آن در نشست امروز کنفرانس سرطان ۲۰۱۹ ارائه شد سلول‌های سرطانی، پروتئین‌هایی تولید می‌کنند که به آنها آنتی ژن می‌گویند و این پروتئین‌ها بدن را وادار می‌کنند پادتن‌هایی ضد آنها بسازند که اتوآنتی بادی autoantibodies نامیده می‌شوند.
محققان دانشگاه ناتینگهام دریافته اند این آنتی ژن‌های همراه تومور یا تی‌ای ای‌ها TAAs نشانگر‌های مناسبی برای تشخیص سرطانند و اکنون می‌توان از آنها برای تشخیص سرطان بهره برد.
محققان در مطالعه خود، نمونه خون ۹۰ بیمار مبتلا به سرطان سینه را با نمونه خون ۹۰ فرد سالم مقایسه کردند و دریافتند میزان پروتئین‌ها تولید شده توسط سلول‌های سرطانی در بیماران سرطانی در ۴۰ نفر و در افراد سالم در ۲۷ نفر مشاهده می‌شود.
دکتر دانیا الفتانی از گروه محققان دانشگاه ناتینهگام می‌گوید نتایج این مطالعه نشان می‌دهد سرطان سینه قادر است ساخته شدن پادتن‌هایی را در برابر آنتی ژن‌های همراه با تومور القا کند که می‌توانیم با بررسی و ثبت آن‌ها با یک تست خونی ساده، احتمال وجود سرطان را تشخیص دهیم.
اکنون محققان در حال بررسی ۸۰۰ بیمار سرطانی هستند تا درستی این تست را در آن‌ها مطالعه کنند.
هر اندازه این بیماری زودتر تشخیص داده شده و اقدام به درمان شود، قاعدتا درمان آن آسان‌تر و میزان موفقیت آن بیشتر خواهد بود.
می‌توان گفت امروزه، سرطان سینه رایج‌ترین و دومین عامل مرگ‌ومیر در میان خانم‌ها است. اگرچه در آقایان نیز احتمال ابتلا به این نوع سرطان وجود دارد، اما احتمال آن در خانم‌ها بیش از صد برابر است.
تومور سینه به دو صورت تومور‌های خوش خیم و تومور‌های بدخیم وجود دارد. در هر دو نوع، رشد سلول‌ها سریع و زیاد می‌باشد. البته تومور‌های دیگری نیز تحت عنوان تومور‌های بینابین وجود دارند که در ابتدا خوش خیم بوده و سپس تبدیل به تومور‌های بدخیم می‌شوند.
در تومور‌های خوش خیم، روند ازدیاد سلول‌ها در مرحله مشخصی متوقف می‌شود، اما در تومور‌های بدخیم روند ازدیاد بدون وقفه ادامه یافته، قابل‌مهار نبوده و در واقع تبدیل به سرطان سینه می‌شود که در صورت عدم درمان به سایر قسمت‌های بدن گسترش‌یافته (متاستاز)، در کار آن‌ها اختلال ایجاد کرده و در نهایت با درگیر ساختن اعضای حیاتی بدن می‌تواند منجر به مرگ فرد شود.
لازم به ذکر است در تومور‌های خوش خیم امکان گسترش تومور به سایر بخش‌های بدن وجود ندارد، لذا این تومور‌ها کشنده محسوب نمی‌شوند.
حدوداً نیمی از سرطان‌های سینه در یک‌چهارم بخش بالایی و خارجی سینه اتفاق می‌افتد. سرطان از منشأ مجاری شیر، شایع‌ترین نوع سرطان سینه می‌باشد.

آزمایشگاه تخصصی پاتوبیولوژی کوثر، مفتخر به اخذ ایزو 9001 انگلستان، تحت نظر دکتر علی آیت اللهی، متخصص پاتولوژی آناتومیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف، در زمینه های پاتولوژی، ژنتیک و بالینی را تحت پوشش قرار می دهد. (طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان) همچنین مشاوره ژنتیک به صورت رایگان در این مرکز توسط متخصصین ارائه می گردد.

آدرس: مشهد –وکیل آباد – بلوار کوثر – بین کوثر 2 و 4 – ساختمان پزشکان فارابی – طبقه منفی یک شماره تماس: 051-38840404 و 051-38820202 و 09028840404

خواندن این مطلب نیز به شما پیشنهاد می شود:
آزمایشات چکاپ کامل - قسمت دوم
نمایش بیشتر

dr.Ali Ayatollahi

گاهی خدا می خواهد با دست تو دست دیگر بندگانش را بگیرد. وقتی دستی را به یاری می گیری، بدان که دست دیگرت در دست خداست... با آرزوی سلامتی روز افزون برای تمامی هم میهنان عزیزم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × چهار =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا