آزمایشات خون

افرادی که آزمایش اچ آی وی یا ایدز برای آنها ضروری است

سی دی سی در حال حاضر توصیه می کند که تمامی افراد بزرگ سال در آمریکا حداقل یک بار برای تست اچ آی وی آزمایش دهند بدون در نظر گرفتن عوامل خطر ابتلا به اچ آی وی و تکرار آزمایش ها در صورتی که خطر مداوم ابتلا به اچ آی وی وجود داشته باشد.

آزمایش ایدز

پیدا کردن نتایج تست اچ آی وی به شما این امکان را می دهد که بدانید به درمان نیاز دارید یا نه. آزمایش ایدز می تواند با مشاوره همراه باشد که شامل صحبت با یک مشاور آموزش دیده قبل و بعد از آزمایش است.

شما نیازی به مشاوره اچ آی وی قبل از تست اچ آی وی ندارید، اما می تواند راه خوبی برای آموزش دادن به خودتان در مورد اچ آی وی و ریسک ابتلا باشد.

می توانید سوالاتی در مورد اچ آی وی بپرسید، در مورد ریسک ابتلا به اچ آی وی صحبت کنید و هر گونه نگرانی و یا ترس در مورد آزمایش احتمالی که ممکن است داشته باشید را افزایش دهید.

علل انجام آزمایش ایدز

در این بخش برخی سوالات در مورد آزمایش اچ آی وی در نظر گرفته شده است:

1. آیا دلیلی دارید که فکر کنید ممکن است آلوده باشید؟

آیا تا به حال رابطه جنسی بدون محافظ (رابطه جنسی بدون کاندوم و یا …)داشتید – – دهانی، واژینال، یا مقعدی؟
آیا تا به حال با کسی رابطه داشته اید که معتاد به مواد مخدر است یا ویروس اچ آی وی داشته است؟
آیا تا به حال یک بیماری مقاربتی مثل تnaaب خال، کالمیدیا، سوزاک، تریکومونیاز یا هپاتیت داشته اید؟
آیا تا به حال یک بارداری برنامه ریزی نشده داشته اید؟
آیا تا به حال به مورد تجاوز جنسی قرار گرفته اید، اجباری یا با داشتن رابطه در زمانی که نمی خواهید ؟
آیا تا به حال چیزی را فراموش کرده اید که بعد از نوشیدن الکل اتفاقی افتاده است؟
آیا تا به حال سوزن های مشترک یا تجهیزات دیگری را برای تزریق مواد مخدر یا سوراخ کردن پوست به اشتراک گذاشته اید؟
آیا تا به حال خون دریافت کرده اید؟ (خطر در ایالات متحده بسیار کم است، اما می تواند در کشورهای دیگر متفاوت باشد)
آیا زمانی که متولد شدید، مادرت اچ آی وی داشته است؟
اگر پاسخ بله را به همه سوالات بالا پاسخ دهید، ممکن است در خطر ابتلا به اچ آی وی باشید و باید در نظر بگیرید که اولین آزمایش ایدز را انجام داده یا آزمایش اچ آی وی را تکرار کنید.

2. آیا نیاز دارید که از پدر یا مادر اجازه آزمایش را داشته باشید؟

در برخی مکان ها، ممکن است افراد خردسال بدون اجازه والدین یا قیم مورد آزمایش قرار نگیرند. آیا می توانید از والدین خود اجازه بگیرید که به شما اجازه بدهند؟

3. آیا به این دلیل مورد آزمایش قرار می گیرید که باردار هستید؟

اگر در دوران بارداری در مورد اچ آی وی مثبت تست بدهید، پزشک می تواند به شما دارو بدهد تا از عفونت نوزاد جلوگیری شود.

4. با نتایج چه کار خواهید کرد؟

اگر نتیجه تست مثبت باشد، فکر می کنید زندگی تان تغییر خواهد کرد؟ اگر منفی را تست کنید، شما چه کار دیگری انجام خواهید داد؟ آیا زمانی که نتایج خود را یافتید، از دوستان یا خانواده خود پشتیبانی خواهید کرد؟

5. آیا کسی می تواند نتایج آزمایش را پیدا کند؟

این بستگی به این دارد که آیا این آزمایش ناشناس یا محرمانه است. اگر به طور ناشناس تست شده اید، نام تان ثبت نشده است و هیچ کس نمی تواند به نتایج تست شما دسترسی داشته باشد. تست محرمانه به این معنی است که نام شما و نتایج تست به هم متصل هستند، و به صورت عمومی ثبت نمی شوند، بلکه ممکن است به بخش های بهداشتی گزارش داده شوند یا بخشی از سابقه پزشکی شما شوند. در برخی مناطق، وضعیت اچ آی وی می تواند بدون اجازه شما به همسر داده شود. از آنجا که قوانین از کشوری به کشور فرق دارد، باید از سایت تست بپرسید که اگر تست محرمانه را انتخاب کنید، می تواند به نتایج تست شما دسترسی داشته باشند یا خیر.
هر فردی بین سنین 13 تا 64 سال باید حداقل یک بار برای اچ آی وی آزمایش دهد اگر تست مشکوک بود باید دوباره مورد آزمایش قرار بگیرید. برخی افراد در معرض ریسک بالاتر باید بیشتر مورد آزمایش قرار گیرند.
اگر باردار هستید، با پزشک تان در مورد آزمایش اچ آی وی و راه های دیگر برای محافظت از خو و کودک در برابر اچ آی وی صحبت کنید.
هر کسی که مورد حمله جنسی قرار گرفته باشد یا در معرض خطر بالای اچ آی وی قرار داشته باشد باید با پزشک صحبت کند و آزمایش آنتی ژن اچ آی وی را که می تواند منجر به تشخیص عفونت زودتر از آزمایش آنتی بادی شود، در نظر بگیرد. PEP ممکن است بعد از قرار گرفتن در معرض اچ آی وی در 3 روز پس از قرار گرفتن در معرض اچ آی وی، از ابتلا به اچ آی وی جلوگیری کنند.

سوالات مهم در رابطه با آمایش ایدز ( HIV )

چگونه تست و آزمایش ایدز کمک می کند؟

تنها راه برای دانستن این که آیا ویروس اچ آی وی دارید، این است که تست داده شود.دانستن وضعیت اچ آی وی به شما اطلاعات قدرتمندی می دهد که کمک می کند برای حفظ شما و شریک زندگی خود قدم بردارید.
اگر تست مثبت باشد، می توانید دارو مصرف تا اچ آی وی را درمان کنید و چندین سال سالم بمانید و شانس انتقال اچ آی وی به شریک جنسی تان را به میزان زیادی کاهش دهید.
اگر تست منفی باشد، امروزه ابزارهای پیش گیری زیادی در دسترس است تا از اچ آی وی پیش گیری کنید.
اگر باردار هستید، باید برای اچ آی وی تست شوید تا اگر ویروس اچ آی وی مثبت باشد درمان را شروع کنید. اگر یک زن مبتلا به اچ آی وی در دوران بارداری اش درمان شود، خطر انتقال ویروس “اچ آی وی” به فرزندش می تواند بسیار پایین باشد.

اگر فکر نمی کنید در معرض خطر بالایی هستید باید تست اچ آی وی دهید؟

برخی از افرادی که اچ آی وی مثبت دارند از بیماری خود آگاه نیستند. به همین دلیل است که سی دی سی توصیه می کند افراد بین سنین 13 تا 64 ساله حداقل یک بار به عنوان بخشی از مراقبت های بهداشتی روتین تست شوند و اینکه افراد با عوامل خطر خاص باید بیشتر مورد آزمایش قرار گیرند.
حتی اگر رابطه جنسی سالمی دارید باید بفهمید که آیا شما یا شریک تان اچ آی وی دارید.

 

خواندن این مطلب نیز به شما پیشنهاد می شود:
چطور کم خونی ناشی از آهن را جبران کنیم؟

اگر باردار هستید، باید تست اچ آی وی دهید؟

همه زنان باردار باید برای اچ آی وی آزمایش شوند تا بتوانند درمان شوند اگر اچ آی وی مثبت باشد. اگر یک زن در دوران بارداری خود درمان شود، خطر انتقال ویروس اچ آی وی به فرزندش می تواند بسیار پایین باشد. آزمایش زنان باردار برای ابتلا به اچ آی وی، درمان کسانی که آلوده شده اند و درمان نوزادان آن ها با درمان ضد ویروسی پس از زایمان منجر به کاهش زیاد خطر در تعداد کودکانی شده است.
این درمان برای جلوگیری از انتقال اچ آی وی به کودکان در هنگام آغاز و دوران بارداری بسیار موثر است. اگر زنان باردار در دوران بارداری خود درمان شوند، خطر انتقال اچ آی وی به نوزاد می تواند 1 درصد یا کم تر باشد. با این حال، هنوز هم فواید سلامتی زیادی برای شروع درمان پیشگیرانه حتی در طول کار یا مدت کوتاهی پس از تولد نوزاد وجود دارد.

آزمایشگاه تخصصی پاتوبیولوژی کوثر، مفتخر به اخذ ایزو 9001، ایزو 15189 و ایزو 10002 انگلستان، تحت نظر دکتر علی آیت اللهی، متخصص پاتولوژی آناتومیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف، در زمینه های پاتولوژی، ژنتیک و بالینی را تحت پوشش قرار می دهد. (طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان) همچنین مشاوره ژنتیک به صورت رایگان در این مرکز توسط متخصصین ارائه می گردد.

آدرس: مشهد –وکیل آباد – بلوار کوثر – بین کوثر 2 و 4 – ساختمان پزشکان فارابی – طبقه منفی یک شماره تماس: 051-38840404 و 051-38820202 و 09028840404

نمایش بیشتر

dr.Ali Ayatollahi

گاهی خدا می خواهد با دست تو دست دیگر بندگانش را بگیرد. وقتی دستی را به یاری می گیری، بدان که دست دیگرت در دست خداست... با آرزوی سلامتی روز افزون برای تمامی هم میهنان عزیزم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − یک =

دکمه بازگشت به بالا