سرطان با آزمایش خون قابل تشخیص خواهد بود!
سرطان بیماری مهلک است که نام آن لرزه بر اندام بیشتر افراد می اندازد. محققان اخیرا توانسته اند به نوعی آزمایش خون برای تشخیص سرطان دست پیدا کنند که می تواند انواع مختلفی از این بیماری را با قابلیت اطمینان بالا نشان دهد.
این آزمایش از سوی موسسه GRAIL, Inc ارایه شد. این موسسه از نسل جدید تکنولوژی و دی.ان.ای برای تشخیص فعال بودن و یا نبودن ژن های حامل این بیماری با استفاده از تست خون استفاده می کند.
مطالعات در زمینه تشخیص سرطان از طریق آزمایش خون چه چیزی را نشان می دهند؟
برای انجام این پژوهش از 3600 فرد نمونه خون گرفته شد و افراد مختلفی در این مطالعه شرکت کرده بودند افراد مبتلا به بیماری سرطان و افرادی که این بیماری آنها تشخیص داده نشده بود و برای تشخیص سرطان در این مطالعه شرکت کردند.
این آزمایش خون به طور موفقیت آمیز توانست سیگنال سرطان را از نمونه های خون دریافت کند.حتی این آزمایش به درستی توانست محل توده را نشان دهد. دقت و میزان این تست برای تشخیص سرطان بسیار بالا بود.
این آزمایش به گونه ای طراحی شده است که می تواند به دنبال دی.ان.ای باشد که سلولهای سرطانی پس از مرگ در خون رها می کنند.
آزمایش خون برای تشخیص سرطان چگونه عمل می کند؟
برخلاف مایع بیوپسی که جهش ژنتیکی و یا موارد دیگر سرطانی را در دی.ان.ای تشخیص می دهد. این تکنولوژی بر تغییرات دی.ان.ای که به نام گروه میتل شناخته شده است تمرکز دارد.
گروه میتل واحدهای شیمیایی هستند که به دی.ان.ای متصل می شوند تا ژن های فعال و غیر فعال را شناسایی کنند. دانشمندان به این نتیجه رسیدند که در بسیاری از موارد پیگیری الگوهای میتل بهتر می توانند به تشخیص سرطان کمک کنند.
در این مطالعه، محققان دی.ان.ای بدون سلول را (دی.ان.ای که ابتدا به سلولها متصل می شود و بعد از مرگ سلول وارد خون می شود)در 3583 نفر بررسی کردند.
تشخیص سرطان در 1530 نفر مثبت بود و 2053 نفر به این بیماری مبتلا نبودند. این آزمایش خون توانست انواع مختلفی از سرطان مانند سرطان روده، پانکراس، ریه، پستان و بسیاری از سرطان های دیگر را نشان دهد.
این آزمایش تنها در 0.6% تشخیص اشتباه داد. حساسیت این آزمایش بسیار بالاست و 99.4% را درست تشخیص داد. تشخیص سرطان در مراحل اولیه می تواند به بیماران کمک کند درمان های موثرتری را دریافت کنند.
سلولهای سرطانی تمایل دارند در بدن پخش شوند و همین امر سبب می شود سرطان ارگان های مختلفی از بدن را درگیر کند.
سلولهای سرطانی با مصرف پروتین کمتر گسترش می یابند!
سرطان بیماری است که تا به حال درمانهای متعددی برای آن پیشنهاد شده است. پژوهشی در دانشگاه Koc انجام شد و به بررسی تاثیرات دو پروتین در انتقال و مهاجرت سلولهای سرطانی از یک بافت به بافتهای دیگر پرداخت.
شناسایی این دو پروتین به کشف روشهای جدید در پیشگیری از انتقال سلولهای سرطانی ( از طریق خون به ارگانهای دیگر) کمک خواهد کرد.
با توجه به اینکه 90 درصد از سرطان ها در سلولهای پوششی رخ می دهند، محققان به مطالعه بیش از 600 نوع پروتین پرداختند!
هدف آنها این بود تا به بررسی نقش پروتین ها در انتقال سلولهای پوششی به سلولهای مزانشیمی بپردازند. سلولهای پوششی سلولهای چند ضلعی هستند که سطوح داخلی و خارجی بدن از جمله پوست و دیواره رگها را می پوشانند.
مطالعات در زمینه پروتین ها!
اگر سلولهای پوششی که نا متحرک و ثابت هستند، به سلولهای دیگر وصل شوند به سلولهای سرطانی تبدیل می شوند. در نتیجه این سلولها ویژگی های اولیه خود را از دست می دهند و تمایل دارند در نواحی دیگر بدن پخش شوند و همین امر سبب می شود سرطان در بدن پخش شود.
برای انجام اینکارسلولهای پوششی باید حرکت کنند. آنها به سلولهای مزانشیمی انتقال پیدا می کنند که به آنها قدرت تحرک می دهد و به آنها اجازه می دهد پخش شوند.
با این ویژگی جدید آنها می توانند به ارگان های دیگر بدن حمله کنند و به سرعت پخش شوند و در ارگان های جدید هویت خود را دوباره تغییر می دهند و حرکت نمی کنند.
در این تحقیق محققان متوجه شدند برخی پروتین ها نقش اساسی در حفظ حالت سلولهای پوششی دارند و برخی پروتین ها نقش اساسی در حفظ ویژگی های سلولهای مزانشیمی دارند.
مطالعه دیگر در این زمینه چه چیزی را نشان می دهند؟
در آزمایشی بر روی موشها محققان دو پروتین DNAJB4 and CD81 را به درون سلولهای آنها تزریق کردند. اندازه تومور در موشهایی که این دو پروتین را دریافت کرده بودند نسبت به گروه کنترل کمتر بود.
نتایج این تحقیق کارآمد پنجره جدیدی به روی مطالعات درمان سرطان باز می کند. به ویژه تولید داروهای ترکیبی به کاهش متاستاسیز (گسترش سلولهای سرطانی) و کاهش اثرات داروهای سرطان مانند ریزش مو کمک خواهد کرد.
چک آپ سالیانه به افراد کمک می کند بیماری های خود را در مراحل اولیه تشخیص دهند و هر چه سریعتر به درمان بپردازند. پیروی از سبک زندگی سالم خطر ابتلا به انواع بیماری از جمله سرطان را کاهش می دهد.
عدم استفاده از مشروبات الکلی و عدم استعمال دخانیات مسئله بسیار مهمی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های مختلف است. ورزش تاثیر بسیار مثبتی بر زندگی دارد.
اولین خاصیت ورزش کاهش استرس و بالا بردن کیفیت زندگی است و بر تمام جنبه های زندگی اثر می گذارد و سبب می شود فرد در زندگی اجتماعی خود موفق تر عمل کند.
نیاز نیست برای ورزش حتما به باشگاه بروید. پیاده روی به مدت 10 دقیقه نیز اثرات بسیار زیادی بر زندگی دارد. بنابراین اگر می خواهید سالم باشد و از بروز بیماری های مختلف جلوگیری به عمل آورید به این موارد توجه داشته باشد.
رژیم غذایی سالم مسئله بسیار مهمی است که باید در کنار ورزش بدان توجه داشت. بهتر است انواع میوه و سبزیجات در رژیم غذایی باشند تا نیاز بدن به مواد مغذی را بر طرف کنند.
از مصرف بی رویه مکملها بپرهیزید. زیرا این مکملها ممکن است دارای عوارض جانبی بر روی بدن باشند. اگر قصد دارید از این محصولات استفاده کنید بهتر است زیر نظر پزشک متخصص اقدام به مصرف آنها کنید و از مصرف خودسرانه مکملها به شدت بپرهیزید.
آزمایشگاه تخصصی پاتوبیولوژی کوثر، مفتخر به اخذ ایزو 9001 و ایزو 10002 انگلستان، تحت نظر دکتر علی آیت اللهی، متخصص پاتولوژی آناتومیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف، در زمینه های پاتولوژی، ژنتیک و بالینی را تحت پوشش قرار می دهد. (طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان) همچنین مشاوره ژنتیک به صورت رایگان در این مرکز توسط متخصصین ارائه می گردد.
آدرس: مشهد –وکیل آباد – بلوار کوثر – بین کوثر 2 و 4 – ساختمان پزشکان فارابی – طبقه منفی یک شماره تماس: 051-38840404 و 051-38820202 و 09028840404