لیستریوز چیست ؟ و چرا باعث مرده زایی و سقط جنین می شود؟
لیستریوز از جمله مسمومیت های غذایی است که بر اثر مصرف غذای آلوده به باکتری لیستریا مونوسیتوژنز و ورود این باکتری به دستگاه گوارش ایجاد می شود. در نتیجه ی ابتلا به عفونت لیستریوز در دوران بارداری، به سبب عبور این باکتری از جفت، احتمال سقط جنین، التهاب جفت، عفونت در نوزاد، سقط جنین و مرده زایی وجود دارد.
زنان باردار، نوزادان، سالمندان و بالغین مبتلا به نقص سیستم ایمنی بیش از سایرین مستعد ابتلا به لیستریوز می باشند.
دلایل ایجاد لیستریوز چیست؟
باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در آب و خاک یافت می شود؛ از این رو سبزیجات تغذیه شده با کود آلوده، می توانند باعث انتقال این باکتری یه انسان شوند. این عفونت که از بیماری های مشترک انسان و حیوان است از طریق مصرف گوشت آلوده؛ غذاهای فراوری شده، شیر خام و پنیر نرم انتقال می یابد.
علائم عفوت با لیستریوز چیست؟
علائم لیستریوز شامل تب، دردهای عضلانی و گاهی اوقات تهوع و اسهال است. چنانچه عفونت به دستگاه عصبی گسترش یابدعلائمی همچون سردرد، سفتی گردن، گیجی، از دست دادن تعادل و تشنج بروز می یابد. این در حالیست که ابتلا به این عفونت در زنان باردار ممکن است شبیه به آنفلونزا خفیف باشد.
تشخیص لیستریوز چگونه است؟
تشخیص لیستریوز توسط پزشک و با بررسی علائم بالینی، سوابق بیمار و بررسی وضعیت غذایی و محیطی وی صورت می گیرد. انجام تست تشخیصی لیستریا بر روی نمونه ی خون، از دقیق ترین روش های تشخیصی این بیماری است.
چگونه از ابتلا به لیستریوز پیشگیری کنیم؟
- گوشت خام را جدا از سبزیجات،میوه ها،غذاهای پخته شده و غذاهای آماده برای خوردن نگه دارید.
- گوشت باید کاملا پخته شود.
- محصولات لبنی باید با شیر پاستوریزه درست شوند تا خطر ابتلا به آلودگی مواد غذایی به حداقل برسد.
- گوشتی که کاملا در کارخانه پخته شده ممکن است بعد از پختن و قبل از بسته بندی آلوده شود، از این رو هات داگ باز نشده و یا گوشت پخته را نباید برای بیش از 2 هفته در یخچال و فریزر ذخیره نمود و اگر بسته ها باز شده باشند باید ظرف مدت 1 عفته آن ها را مصرف کنید.
- اشخاصی که با غذا سر وکار دارند باید دست خود را حداقل 20 ثانیه با آب گرم و صابون بشویید.
- از همان چتقو و یا تخته ای که برای بریدن گوشت به کار برده اید جهت سبزیجات استفاده نکنید. همچنین، چاقویی که برای خرد کردن سبزیجات و میوه جات استفاده می شود نباید برای گوشت پخته مصرف شود مگر اینکه به درستی تمیز شده باشد.
آزمایشگاه تخصصی پاتوبیولوژی کوثر، مفتخر به اخذ ایزو 15189، ایزو 10002 و ایزو 9001 اتحادیه اروپا، تحت نظر دکتر علی آیت اللهی، متخصص پاتولوژی آناتومیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف، در زمینه های پاتولوژی، ژنتیک و بالینی را تحت پوشش قرار می دهد. (طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان) همچنین مشاوره ژنتیک به صورت رایگان در این مرکز توسط متخصصین ارائه می گردد.
آدرس: مشهد –وکیل آباد – بلوار کوثر – بین کوثر 2 و 4 – ساختمان پزشکان فارابی – طبقه منفی یک شماره تماس: 051-38840404 و 051-38820202 و 09028840404