سندروم کلاین فلتر چیست؟
علائم سندروم کلاین فلتر و نشانهها
این سندروم از همان دوران نوزادی فرد را درگیر مجموعهای از علائم مخصوص به خود میکند و با تغییر دوره رشدی، علائم در هر دوره تغییر میکنند. در ادامه به علائم و نشانههای سندروم کلاین فلتر در هر یک از دورههای زندگی اشاره خواهیم کرد.
علائم سندروم کلاین فلتر در بدو تولد
شرایط این بیماری بهگونهای است که معمولاً در بدو تولد خود را نشان نمیدهد و نوزاد پسری که با این سندروم به دنیا میآید اغلب سالم به نظر میرسد. با این حال ممکن است در برخی مواردی علائم جسمانی خاصی ظهور پیدا کنند که این علائم موارد زیر را شامل میشود:
– آلت تناسلی کوچک
– داشتن بیضههایی کوچکتر از حد طبیعی
– قرار داشتن مجرای ادرار در پایین آلت تناسلی بهجای نوک آن
علائم سندروم کلاین فلتر در کودکی
سندروم کلاین فلتر در دوران کودکی تأثیرات بسیار بیشتری خواهد داشت. اما نمایانی علائم آن از خفیف تا شدید در بین بیماران متفاوت است. حتی برخی از پسران هستند که با وجود دچار بودن به این سندروم در کودکی هیچ علامتی از خود نشان نمیدهند.
پنهانی علائم سندروم کلاین فلتر و همپوشانی آنها با علائم سایر بیماریها تشخیص را برای متخصصین بسیار دشوار میسازد. علائم این سندروم در صورت بروز در دوران کودکی موارد زیر را شامل میشود:
– تأخیر در تکلم و راه رفتن
– اختلالات یادگیری و یا وجود مشکلاتی در یادگیری مثل دشواری در گوش دادن و تمرکز
– رشد و هماهنگی حرکتی ضعیف
– احساس ضعف و خستگی
– کاهش قدرت و انقباض عضلانی ( این مشکل خود میتواند به مشکلات ثانویهای نظیر آپنه یا قطع تنفس در خواب یا یبوست مزمن بیانجامد)
علائم سندروم کلاین فلتر در دوران بلوغ
سندروم کلاین فلتر معمولاً در دوران بلوغ تشخیص داده میشود. درواقع زمانی که تغییراتی که باید در جریان بلوغ برای پسر اتفاق بیفتد، رخ نمیدهد. برخی از علائم و نشانههای این سندروم موارد زیر را شامل میشود:
– داشتن بیضههای بسیار کوچک
– رشد کم مو در صورت و نواحی دیگر نظیر زیر بغل
– رشد عضلانی ضعیف
– رشد بافت سینه
– احساس ضعف و خستگی
– آلت تناسلی کوچک
– داشتن قدی بلندتر از حد معمول
– دستها و پاهای بسیار کشیده و نامتناسب با تنه
– تمرکز ضعیف
– وجود یک خط در کف دستان
– وجود دشواریهایی در عملکرد جنسی
– داشتن مشکلاتی در یادگیری و تکلم
– غمگینی، خلق پایین و افسردگی
پسران در این دوره به شدت بر بدن خود متمرکز میشوند، زیرا انتظار دارند تغییراتی که در بدن سایر پسرها در این دوره اتفاق میافتد برای آنها نیز رخ دهد. قرار گرفتن تحت درمان جایگزینی با تستوسترون در ایجاد این تغییرات میتواند مؤثر باشد.
آزمایشگاه تخصصی پاتوبیولوژی کوثر، مفتخر به اخذ ایزو 15189، ایزو 10002 و ایزو 9001 اتحادیه اروپا، تحت نظر دکتر علی آیت اللهی، متخصص پاتولوژی آناتومیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف، در زمینه های پاتولوژی، ژنتیک و بالینی را تحت پوشش قرار می دهد. (طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان) همچنین مشاوره ژنتیک به صورت رایگان در این مرکز توسط متخصصین ارائه می گردد.
آدرس: مشهد –وکیل آباد – بلوار کوثر – بین کوثر 2 و 4 – ساختمان پزشکان فارابی – طبقه منفی یک شماره تماس: 051-38840404 و 051-38820202 و 09028840404
آزمایشگاه تخصصی کوثر با برخورداری از تجهیزات و پرسنل مجرب ، قادر به انجام خدمات نمونه گیری در منزل در مشهد می باشد.