آیا آنتیبیوتیکها برای درمان عفونت ریه مناسب هستند؟

داروی عفونت ریه با توجه به علت عفونت ریه متفاوت خواهد بود. به طور کلی، علت عفونت ریه میتواند باکتریایی و یا ویروسی باشد که برای هر کدام از اینها، روش درمانی و دارویی متفاوتی به کار گرفته میشود. طول درمان هر کدام از انواع عفونت ریه نیز، با توجه به علت و شدت بیماری و همچنین وضعیت جسمانی فرد، متفاوت است. با این مقاله همراه ما باشید تا با داروهای عفونت ریه آشنا شوید
آیا آنتیبیوتیکها برای درمان عفونت ریه مناسب هستند؟
اگر عفونت ریه منشاء باکتریایی داشته باشد، در مرحلهی اول از آنتیبیوتیکها به عنوان یکی از مؤثرترین انواع داروی عفونت ریه برای کنترل و درمان بیماری استفاده میشود. در شرایط حاد عفونت ریه ممکن است از روشهای دیگر مانند دستگاه اکسیژن و یا کاتتر نیز استفاده شود. در موارد بسیار نادر ممکن است از عمل جراحی استفاده شود.
چنانچه عفونت ریه منشاء ویروسی داشته باشد، معمولاً پس از یک دوره معین بدون مصرف آنتیبیوتیک، معالجه خواهد شد.
داروی عفونت ریه در بزرگسالان
سفیکسیم برای درمان عفونت ریه
از سفیکسیم به عنوان یک داروی عفونت ریه یاد میشود. این دارو در گروه آنتیبیوتیکها قرار دارد. بنابراین برای درمان آن دسته از عفونتهای ریه که منشاء باکتریایی دارند، تجویز میشود و برای عفونتهای ویروسی ریه کاربرد ندارد. این دارو برای کاهش التهابات گلو و لوزه نیز می شود و به شکل قرص، کپسول و شربت در اختیار بیماران قرار میگیرد. از عوارض این دارو میتوان به ایجاد سردرد و سرگیجه، حالت تهوع، مشکلات گوارشی، اسهال، نفخ، کهیر، قرمز شدن پوست و … اشاره کرد.
توجه: استفاده از این دارو برای کودکان زیر شش ماه مناسب نیست. همچنین آن دسته از افرادی که به پنیسیلین حساسیت دارند، باید به صورت کنترلشده سفیکسیم را مصرف کنند. آن دسته از افرادی که از ناراحتی کلیه رنج میبرند، در مصرف این دارو دارای محدودیت هستند. از آن جا که این دارو در گروه آنتیبیوتیکها است، باید دوز تجویز شدهی آن به طور کامل مصرف شود. مصرف آن توسط زنان باردار باید حتماً تحت نظر پزشک انجام شود.
آزیترومایسین برای درمان عفونت ریه
آزیترومایسین یکی دیگر از انواع داروی عفونت ریه به شمار میآید. این دارو نیز در گروه آنتیبیوتیکها قرار دارد، بنابراین در درمان عفونتهای باکتریایی مؤثر خواهد بود. این داروی عفونت ریه به شکل قرص، کپسول، شربت، سوسپانسیون، تزریقی و قطرهی چشمی مورد استفاده قرار میگیرد. دوز مصرف آن با توجه به شرایط بیمار و تشخیص پزشک تعیین میشود. در رابطه با این دارو، کسی که مشکل کبدی، کلیه و یا قلب دارد، باید حتماً به پزشک اطلاع دهد. مصرف خودسرانهی آزیترومایسین به کبد و کلیه آسیب جدی میزند.
به طور کلی مصرف خودسرانهی آنتی بیوتیکها منجر به ایجاد مقاومت میکروبی خواهد شد. این داروها معمولاً در یک بازهی زمانی ۳ تا ۵ روزه تجویز میشوند. در صورتی که به ناراحتی معده دچار هستید، میتوانید این داروها را همراه غذا میل نمایید. در غیر این صورت بهتر است دو ساعت قبل از وعدهی اصلی غذا میل شود. از جمله عوارض این آنتیبیوتیک میتوان به سردرد و سرگیجه اشاره کرد، به همین دلیل توصیه میشود که قبل از انجام کارهایی که به هوشیاری کامل نیاز دارند (مانند رانندگی)، مصرف نشود. در صورت بروز سردرد، پیشنهاد میشود که مایعات بیشتری بنوشید.
سفالکسین برای درمان عفونت ریه
از دیگر انواع داروی عفونت ریه میتوان به سفالکسین اشاره کرد. این دارو نیز در گروه آنتییوتیکها قرار میگیرد، بنابراین مانند دو داروی قبلی برای عفونتهای باکتریایی مفید است. این دارو به شکلهای مختلف کپسول و پودر مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از سفالکسین قبل از وعدهی اصلی غذا توصیه میشود تا به این ترتیب جذب بهتری در دستگاه گوارش داشته باشد. چنانچه معدهی حساسی دارید، همراه غذا آن را مصرف نمایید. مصرف این دارو در زمان بارداری و شیردهی توصیه نمیشود.
عوارض جانبی
از جمله عوارض این دارو میتوان به ناراحتیهای پوستی، سردرد و سرگیجه، حالت تهوع و اسهال اشاره کرد. مقدار مصرفی آن در کودکان به وزن آنها بستگی دارد. به همین دلیل هرگز این دارو را به طور خودسرانه (نه برای خود و نه برای کودکان) اسفتاده نکنید.
سفالکسین ممکن است با قرص متفورمین (قرصی که افراد دیابتی برای کنترل میزان قند خون مصرف میکنند) تداخل دارویی داشته باشد.
همچنین باید بدانید که مصرف آنتیبیوتیکها تأثیر قرص ضد بارداری را از بین خواهند برد. بنابراین با مصرف همزمان آنها، امکان باردار شدن وجود خواهد داشت.
داروی عفونت ریه در کودکان
در کودکان نیز استفاده از آنتیبیوتیکها به صورت خوراکی و تزریقی انجام میشود. ممکن است در کنار آن برخی از از داروهای تببر و مسکن نیز توسط پزشک تجویز شوند. در موارد جدیتر از دستگاههای اکسیژن نیز استفاده میگردد.
درمان در طب سنتی
به غیر از داروهای شیمیایی میتوان از گیاهان دارویینیز به عنوان داروی عفونت ریه استفاده نمود. از این گیاهان به صورت دمنوش استفاده میشود. از جمله این داروهای گیاهی میتوان به آویشن، چهارتخمه، پونهی کوهی، زنجبیل، عسل و … اشاره نمود. این مواد خوراکی دارای آنتیاکسیدان بوده و خواص ضد باکتریایی بسیار خوبی دارند. برای این منظور میتوانید آنها را به صورت خشک و یا تازه استفاده نمایید. کافی است مقداری از این مواد را در یک فنجان آب گرم (۸۰ درجه سانتیگراد) ریخته و اجازه دهید تا به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشند. سپس میتوانید کمی عسل به دمنوش اضافه کرده و مصرف نمایید. قبل از این کار، نسبت به تداخل دارویی آنها اطلاعات لازم را از پزشک دریافت نمایید.
درمان عفونت ریه چقدر طول میکشد؟
به طور کلی، یک دورهی حداقل ۱۰ تا ۱۴ روزه لازم است که فرد با کمک داروی عفونت ریه به سمت بهبودی، پیش برود. برای بهبودی کامل نیز حداقل حدود ۲۱ روز زمان لازم است. برخی از بیماران حتی ممکن است تا مدت سه ماه یا بیشتر نیز، با این بیماری دست و پنجه نرم کنند. یکی از علل اصلی طول کشیدن درمان این است که در زمان مناسب با پزشک متخصص مشورت نمیکنید و یا با خوددرمانی، درمان مناسب را عقب میاندازید.
آزمایشگاه تخصصی پاتوبیولوژی کوثر، مفتخر به اخذ ایزو 15189، ایزو 10002 و ایزو 9001 اتحادیه اروپا، تحت نظر دکتر علی آیت اللهی، متخصص پاتولوژی آناتومیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف، در زمینه های پاتولوژی، ژنتیک و بالینی را تحت پوشش قرار می دهد. (طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان) همچنین مشاوره ژنتیک به صورت رایگان در این مرکز توسط متخصصین ارائه می گردد.
آدرس: مشهد –وکیل آباد – بلوار کوثر – بین کوثر 2 و 4 – ساختمان پزشکان فارابی – طبقه منفی یک شماره تماس: 051-38840404 و 051-38820202 و 09028840404
آزمایشگاه تخصصی کوثر با برخورداری از تجهیزات و پرسنل مجرب ، قادر به انجام خدمات نمونه گیری در منزل در مشهدمی باشد.