بدون دسته بندی

روش انجام آزمایش تست پاپ اسمیر

تا پنجاه سال پیش اولین علت مرگ زنان ابتلا به سرطان دهانه رحم بود، سرطانی که امروزه با روشهای مختلف قابل تشخیص زودهنگام و درمان است. پاپ اسمیر جزو آزمایشهای غربالگری است که برای تشخیص سرطان یا عواملی که منجر به سرطان گردن رحم خواهند شد از طریق نمونه برداری و آزمایش سلول شناسی گردن رحم انجام می شود. توصیه می شود این آزمایش به صورت مرتب (ترجیحا سالانه) برای زنان انجام شود.
با تشخیص زودتر سلولهای سرطانی یا پیش سرطانی دهانه رحم می توانیم سریعتر درمان را شروع کنیم، قبل از این که گسترش یابد و به یک مشکل بزرگتر تبدیل شود. این روش غیر از تشخیص سلول های سرطانی مرتبط با ویروس HPV ، برای تشخیص عفونت های رحمی نیز به کار می رود.

روش انجام آزمایش:

در آزمایش پاپ اسمیر پزشک توسط اسپکلم دهانه دستگاه تناسلی را باز کرده و با اسپاچولا نمونه ها را از رحم و گردن رحم بر می دارد. نمونه ها برای تشخیص سلول های ناهنجار به آزمایشگاه فرستاده شده و زیر میکروسکوپ مشاهده می شود.

روش سنتی و قدیمی تر انجام تست پاپ اسمیر انتقال سلول های برداشته شده از واژن و دهانه رحم توسط وسایل نمونه برداری به یک اسلاید شیشه ای است.

عیب این روش آن است که حدود هشتاد درصد سلول ها بر روی وسایل نمونه برداری باقی مانده و دور ریخته می شوند. مزیت این روش کم هزینه بودن آن است. تا اواسط دهه نود تنها این روش استفاده می شد. روش تین پرپ که کارایی بیشتری دارد در اواسط دهه نود معرفی شده و در این روش تمام سلولهای برداشته شده از دهانه رحم به یک محلول نگه دارنده منتقل می شوند که در آزمایشگاه بر روی یک اسلاید شیشه ای انتقال یافته و مورد بررسی قرار می گیرد. هنگام انتقال مواد غیر تشخیصی مانند سلولهای خونی، التهابی و موکوس حذف می شوند و آزمایشگر تنها سلولهای دهانه رحم را منتقل می کند. همچنین سلولهای دهانه رحم به صورت تک لایه به اسلاید منتقل می شوند. بنابراین احتمال پوشیده شدن سولهای غیر طبیعی از بین می رود و قدرت تشخیصی تست افزایش پیدا می کند. همچنین هنگام انتقال سلولهای دهانه رحم به محلول می توان همزمان با جست و جوی سلولهای سرطانی، احتمال وجود HPV و عفونت های کلامیدیایی و سوزاک را بررسی کرد.

خواندن این مطلب نیز به شما پیشنهاد می شود:
آزمایشات خون هورمونی زنانه و اطلاعاتی پیرامون آن

شرایط انجام آزمایش:

بهترین زمان انجام آزمایش، فاز پرولیفراتیو از چرخه قاعدگی، یعنی حدود روز پانزدهم از شروع خونریزی قاعدگی است. مراجعه کننده بهتر است از حدود یک هفته قبل از آزمایش از کرم ها یا پمادهای واژینال استفاده نکرده باشد و از 48 ساعت قبل از دوش واژینال استفاده نکرده باشد و از 24 ساعت -ترجیحا 48 ساعت- پیش آمیزش جنسی نداشته باشد. انجام این تست معمولا راحت، بدون هیچ گونه درد و بیهوشی در مطب انجام می شود. تخلیه نمودن مثانه پیش از معاینه و انجام تست و کشیدن نفسهای عمیق و شل کردن عضلات در طول انجام تست باعث راحتی بیشتر مراجعه کننده خواهد شد. بعد از نمونه گیری مراجعه کننده ممکن است احساس مختصر ناخوش آیندی شبیه کرامپ های قاعدگی داشته باشد. وی ممکن است خونریزی واژینال خیلی مختصری پس از نمونه گیری داشته باشد. با این حال بلافاصله پس از نمونه گیری، مراجعه کننده می تواند فعالیت عادی روزمره خود را از سر بگیرد. در صورتی که احساس ناراحتی شدید یا تکرار خونریزی پس از نمونه گیری پاپ اسمیر ادامه داشت لطفا هر چه سریعتر با پزشک متخصص زنان خود تماس بگیرید.

سن شروع و تکرار آزمایش:

سن شروع آزمایش های غربالگری از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. معمولا توصیه می شود پس از اولین آمیزش جنسی غربالگری پاپ اسمیر آغاز شود و سپس به صورت منظم، سالی یک بار – در صورت استفاده از روش نوین تین پرپ هر سه سال یک بار- انجام شود. پس از سن 65 سالگی چنان چه سه آزمایش پیاپی طی ده سال گذشته منفی باشد دیگر نیازی به آزمایش غربالگری پاپ اسمیر نیست.

خواندن این مطلب نیز به شما پیشنهاد می شود:
همه چیز درباره مکمل زینک

نتایج پاپ اسمیر:

پاپ اسمیر طبیعی یعنی بافت سلول های گردن رحم طبیعی به نظر می رسد. پاپ اسمیر غیر طبیعی یعنی سلول های بررسی شده ظاهر طبیعی نداشته اند. در این حالت گاهی تکرار آزمایش لازم است. اگر پاپ اسمیر مثبت باشد، ممکن است پزشکتان آزمایش های متفاوتی برای ادامه تکمیل مراحل تشخیص خود تجویز کند. از جمله این روش ها کولپوسکوپی است. پاپ اسمیر گاهی نشان دهنده عفونت است، اما نمی توان برای تشخیص بیماریهای آمیزشی به آن تکیه کرد. در چنین شرایطی برای اطمینان از تشخیص، انجام آزمایش های تشخیصی تخصصی دیگری لازم است.

 

 

 آزمایشگاه تخصصی پاتوبیولوژی کوثر، مفتخر به اخذ ایزو 15189، ایزو 10002 و ایزو 9001 اتحادیه اروپا، تحت نظر دکتر علی آیت اللهی، متخصص پاتولوژی آناتومیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف، در زمینه های پاتولوژی، ژنتیک و بالینی را تحت پوشش قرار می دهد. (طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان) همچنین مشاوره ژنتیک به صورت رایگان در این مرکز توسط متخصصین ارائه می گردد.

آدرس: مشهد –وکیل آباد – بلوار کوثر – بین کوثر 2 و 4 – ساختمان پزشکان فارابی – طبقه منفی یک شماره تماس: 051-38840404 و 051-38820202 و 09028840404

 

آزمایشگاه تخصصی کوثر با برخورداری از تجهیزات و پرسنل مجرب ، قادر به انجام خدمات نمونه گیری در منزل  در مشهد می باشد.

نمایش بیشتر

دکتر علی آیت اللهی

گاهی خدا می خواهد با دست تو دست دیگر بندگانش را بگیرد. وقتی دستی را به یاری می گیری، بدان که دست دیگرت در دست خداست... با آرزوی سلامتی روز افزون برای تمامی هم میهنان عزیزم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − 6 =

دکمه بازگشت به بالا