اطلاعات عمومی

آزمایش سرولوژی ، آنتی بادی و ایمیونیتی در برابر کرونا

آزمایش سرولوژی چیست؟

“سرولوژی” مطالعه آنتی بادی ها در سرم خون است.

آنتی بادی ها بخشی از پاسخ ایمنی بدن در برابر عفونت هستند. آنتی بادی هایی که علیه ویروس  SARS-CoV-2 (کرونا کووید-۱۹) فعال می‌شوند ، معمولاً در چند هفته اول پس از عفونت قابل تشخیص هستند.

وجود آنتی بادی نشان می دهد که فرد به بیماری کرونا SARS-CoV-2 آلوده شده است یا خیر. این روش صرف نظر از این که فرد بیماری شدید یا خفیف داشته باشد یا اصلاً علائمی نداشته باشد، خواهد بود.

“مطالعات همه گیری” برای اندازه گیری میزان عفونت نیز با اندازه گیری سطح آنتی بادی ، در یک جمعیت تحت مطالعه انجام می‌شود.

تفاوت آزمایش مولکولی (تست مولکولار) و آزمایش سرولوژی چیست؟

“آزمایش مولکولی” ، از جمله آزمایش واکنش زنجیره ای پلیمراز (تست PCR) ، مواد ژنتیکی ویروس را تشخیص می‌دهد و می‌تواند تائید کند که آیا فردی در حال حاضر به کروناویروس SARS-CoV-2 آلوده است یا خیر.

اما آزمایش سرولوژی ، آنتی بادی های ضد ویروس را تشخیص می‌دهد ، مقدار آنتی بادی های تولید شده پس از عفونت را اندازه گیری می کند و در نتیجه تشخیص می‌دهد شخصی قبلاً توسط ویروس کرونا SARS-CoV-2 آلوده شده است یا خیر؟

برای تشخیص عفونت حاد کرونا نباید از آزمایش‌های سرولوژیک استفاده شود ، زیرا آنتی بادی ها چند هفته پس از عفونت ایجاد می‌شوند.

خواندن این مطلب نیز به شما پیشنهاد می شود:
عوامل مؤثر در ایجاد آندومتریوز

هدف از آزمایش سرولوژیک چیست؟

هنگامی که بیماری جدیدی مانند کرونا COVID-19 ظهور می‌کند ، استراتژی های نظارت و آزمایش‌های اولیه بر بیماران مبتلای شدید و استفاده از آزمایش مولکولی برای اندازه گیری عفونت های حاد متمرکز می‌شوند.

مبتلایان افرادی هستند که به دنبال مراقبت‌های بهداشتی هستند و به آنها بصورت فوری نیاز دارند.

این روش مقداری از مبتلایان عفونت‌های خفیف یا بدون علامت را که نیازی به مراقبت پزشکی ندارند ، از دست می‌دهد و به همین دلیل ، در اوایل شیوع ، میزان کامل عفونت مشخص نیست.

آزمایش سرولوژیک به روش گذشته به تعیین میزان شیوع یا میزان عفونت در جمعیت مورد مطالعه کمک می‌کند.

مطالعات شیوع سرمی ، تصویری کامل تر از میزان آلودگی به کرونا را به مردم را نشان می‌دهد و موارد ناشناخته ای را که از طریق نظارت عادی یا روتین شناسایی نشده اند ، ذخیره می‌کند.

آیا وجود آنتی بادی به معنای مصونیت فرد است؟

مطالعات زیادی برای درک بهتر پاسخ آنتی بادی مربوط به عفونت کرونا در حال انجام است. چندین مطالعه تاکنون نشان داده‌اند که بیشتر افرادی که به کرونا آلوده شده‌اند ، آنتی بادی های اختصاصی برای این ویروس تولید می‌کنند.

با این حال ، سطح این آنتی بادی ها می تواند بین کسانی که بیماری شدید دارند (سطح بالاتری از آنتی بادی) و کسانی که بیماری خفیف تری دارند یا عفونت بدون علامت دارند (سطح پایین تر آنتی بادی) متفاوت باشد.

آیا افرادی که به عفونت SARS-CoV-2 مبتلا شده اند می توانند دوباره آلوده شوند؟

تا به امروز ، برخی گزارش های زیادی در مورد افرادی که دوباره به کرونا SARS-CoV-2 آلوده شده اند ، وجود دارد.

خواندن این مطلب نیز به شما پیشنهاد می شود:
آیا یائسگی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد؟

به احتمال زیاد نمونه های بیشتری از عفونت مجدد گزارش خواهد شد و دانشمندان در حال تلاش برای درک نقش پاسخ ایمنی در عفونت اول و دوم هستند.

ایمینیوتی یا مصونیت گله چیست؟

“مصونیت گله” ، که با عنوان “مصونیت جمعیت” هم شناخته می‌شود ، محافظت غیرمستقیم در برابر یک بیماری عفونی است. زمانی  که اتفاق می‌افتد ، جمعیت از طریق واکسیناسیون یا از طریق عفونت قبلی مصونیت پیدا می‌کنند.

مصونیت گله در برابر کرونا COVID-19 باید با محافظت از افراد از طریق واکسیناسیون حاصل شود ، نه با قرار دادن آنها در معرض ویروس که باعث بیماری می شود.

واکسن‌ها سیستم ایمنی بدن ما را آموزش می دهند تا پروتئین های مقابله با بیماری ، معروف به “آنتی بادی” را ایجاد کنند ، درست همانطور که وقتی در معرض بیماری قرار می گیریم اتفاق می افتد اما واکسن ها بدون اینکه بیماری ایجاد شود این کار را می ‌کنند.

افراد واکسینه شده از ابتلا به بیماری مورد بحث و انتقال پاتوژن و شکستن هرگونه زنجیره انتقال محافظت می‌شوند.

برای دستیابی درست به ایمنی گله در برابر COVID-19 ، بخش قابل توجهی از جمعیت باید واکسینه شوند و این باعث کاهش میزان کلی ویروس قابل انتشار در کل جمعیت می‌شود.

یکی از اهداف در جهت مصونیت گله ، ایمن نگه داشتن گروه های آسیب پذیر است که نمی‌توانند واکسینه شوند (مثلاً به دلیل شرایط سلامتی مانند واکنش‌های آلرژیک به واکسن) و از بیماری در امان هستند.

 

آزمایشگاه تخصصی کوثر با برخورداری از تجهیزات و پرسنل مجرب ، قادر به انجام خدمات نمونه گیری در منزل  در مشهد می باشد.

آزمایشگاه تخصصی پاتوبیولوژی کوثر، مفتخر به اخذ ایزو 15189، ایزو 10002 و ایزو 9001 اتحادیه اروپا، تحت نظر دکتر علی آیت اللهی، متخصص پاتولوژی آناتومیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف، در زمینه های پاتولوژی، ژنتیک و بالینی را تحت پوشش قرار می دهد. (طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان) همچنین مشاوره ژنتیک به صورت رایگان در این مرکز توسط متخصصین ارائه می گردد.

آدرس: مشهد –وکیل آباد – بلوار کوثر – بین کوثر 2 و 4 – ساختمان پزشکان فارابی – طبقه منفی یک شماره تماس: 051-38840404 و 051-38820202 و 09028840404

نمایش بیشتر

دکتر علی آیت اللهی

گاهی خدا می خواهد با دست تو دست دیگر بندگانش را بگیرد. وقتی دستی را به یاری می گیری، بدان که دست دیگرت در دست خداست... با آرزوی سلامتی روز افزون برای تمامی هم میهنان عزیزم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + دوازده =

دکمه بازگشت به بالا