آزمایشات هورمونی

آزمایش اگزوم و تشخیص تنبلی تخمدان (تخمدان پلی کیستیک)

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یا تنبلی تخمدان یکی از اصلی ترین دلایل ناباروری در زنان می باشد که بیش از 6 تا 10% از جمعیت زنان در سراسر دنیا را تحت تاثیر قرار داده است. همانطور که از اسم این بیماری پیداست، در تخمدان های فرد مبتلا تعداد بسیار زیادی کیست مشاهده می شود که در نتیجه عدم تعادل هورمونی ایجاد شده اند. علائم این اختلال متنوع هستند اما شایع ترین آنها عبارتند از چاقی، اختلال در عملکرد تخمک گذاری، تاثیر بر توانایی باروری و سقط زودهنگام جنین. بنابراین تشخیص تنبلی تخمدان از اهمیت بالایی برخوردار است.

در افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) فرآیند تخمک گذاری در مقایسه با یک فرد نرمال، متفاوت می باشد. با توجه به  PCOS، ناباروری در زنان اغلب با اختلالات عصبی، بیماری های قلبی، تومورهای پستان و اندومتر همراه است. افراد مبتلا به تنبلی تخمدان ممکن است دچار چرخه قاعدگی نامنظم و ناباروری شوند.

شواهد نشان می دهند که در بروز این بیماری هم فاکتورهای محیطی و هم فاکتور های ژنتیکی دخیل هستند که برخی از این عوامل عبارتند از مقاومت به انسولین، افزایش سطح هورمون های آندروژن و چرخه های نامنظم قاعدگی و برخی تغییرات ژنتیکی.

PCOS یک بیماری پیچیده و بسیار ناهمگن می باشد و مشخص شده است که ژن های مختلفی می توانند در بروز این بیماری دخیل باشند. تمام ژنها یا جهش هایی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم تخمدان را تحت تاثیر قرار می دهند، با PCOS مرتبط هستند. به طور کلی ژن های دخیل، در 6 گروه طبقه بندی می شوند.

خواندن این مطلب نیز به شما پیشنهاد می شود:
بلوغ زودرس چیست و آزمایشات مربوط به آن کدام است

شایع ترین اختلال غدد درون ریز که با تنبلی تخمدان مرتبط می باشد، سطح آندروژن افزایش یافته است. از این رو مشخص شدن علت افزایش سطح آندروژن می تواند در تشخیص و درمان این بیماری موثر باشد. از جمله ژن هایی که می توانند در افزایش سطح آندروژن موثر باشند عبارتند از CYP11a، CYP21، CYP19.

یکی از ژن های مهمی که در ایجاد سندرم تخمدان پلی کیستیک موثر است، ژن AMH می باشد. این ژن پروتئینی را کد می کند که در باروری موثر است. هرگونه تغییر در این ژن می توانند با بروز PCOS مرتبط باشد. یکی از بهترین تکنیک ها جهت شناسایی این تغییرات در ژن AMH، آزمایش توالی یابی اگزوم (WES) می باشد. در این روش تنها نواحی کد کننده پروتئین در ژن ها مورد بررسی قرار می گیرند و از این طریق می توان همه ژنهایی که به نوعی با عملکرد تخمدان مرتبط هستند را بررسی نمود. در صورت تمایل به انجام آزمایش اگزوم می توانید به آزمایشگاه تخصصی کوثر  مراجعه نمایید.

آزمایشگاه تخصصی کوثر با برخورداری از تجهیزات و پرسنل مجرب ، قادر به انجام خدمات نمونه گیری در منزل  در مشهد می باشد.

 آزمایشگاه تخصصی پاتوبیولوژی کوثر، مفتخر به اخذ ایزو 15189، ایزو 10002 و ایزو 9001 اتحادیه اروپا، تحت نظر دکتر علی آیت اللهی، متخصص پاتولوژی آناتومیکال و کلینیکال، بالغ بر هزار مورد از آزمایشات مختلف، در زمینه های پاتولوژی، ژنتیک و بالینی را تحت پوشش قرار می دهد. (طرف قرارداد بیمه های پایه و اکثر بیمه های مکمل درمان) همچنین مشاوره ژنتیک به صورت رایگان در این مرکز توسط متخصصین ارائه می گردد.

آدرس: مشهد –وکیل آباد – بلوار کوثر – بین کوثر 2 و 4 – ساختمان پزشکان فارابی – طبقه منفی یک شماره تماس: 051-38840404 و 051-38820202 و 09028840404

نمایش بیشتر

دکتر علی آیت اللهی

گاهی خدا می خواهد با دست تو دست دیگر بندگانش را بگیرد. وقتی دستی را به یاری می گیری، بدان که دست دیگرت در دست خداست... با آرزوی سلامتی روز افزون برای تمامی هم میهنان عزیزم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + 13 =

دکمه بازگشت به بالا